warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
slider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider image

PREDSTAVITEV IN CILJIPREDSTAVITEV IN CILJI


 
 
VODILNI PREDSTAVNIKI
 
Glavni mentor: Paolo Nicola Corallini (7.DAN Aikikai in Iwama ryu)
 
Supervizor: Ivan Zafranović (5.DAN Aikikai in Iwama ryu)
 
Predstavnik za Slovenijo in tehnični direktor: Daniel Krivec (2.DAN Aikikai in Iwama ryu)
 
 
TAAS_japan
 
 
RAZLOGI ZA POVEZOVANJE
 
S ciljem boljše organizacije in povezanosti smo klubi v katerih se trenira tradicionalni aikido povezani v neformalno zvezo klubov.
 
Težnja klubov je ohranjanje tradicionalnega aikida, poimenovanega tudi Takemusu Aikido oz. Iwama ryu aikido.
 
Zakaj ohranjanje tradicije? V časih, ko se stremi k višje, hitreje, močneje se tudi v aikidu dogajajo spremembe, ustvarjajo se novi stili, katerih pot se vse bolj oddaljuje od tega, kar je Morihei Ueshiba učil.
Ohranjanje tradicije je tako ključnega pomena, saj na tak način ne postavljamo sebe nad ustanovitelja ampak se poskušamo vsaj približati temu, kar je znal on.
 
Morihiro Saito je bil učenec, kateri je bil ob Ueshibi najdlje časa in ki je imel privilegij biti ob njem, ko je Ueshiba izpopolnjeval Aikido skozi trening vseh treh komponent. Taijutstu, aiki-ken in aiki-jo so komponente za katere je trdil, da so med seboj neposredno povezane in da učenje aikida brez katere od njih – ni popolno.
 
Netekmovalnost aikida je tista, ki dovoljuje da se le ta spreminja. Naša naloga je prav nasprotna – trudimo se učiti in delati aikido, kot ga je delal Morihei Ueshiba in ga naprej prenašal Morihiro Saito, saj na tak način izkazujemo v največji možni meri spoštovanje do njega in tega, kar je delal.
 
Med drugim v okviru zveze oz. posameznih klubov potekajo razni seminarji katere so dosedaj vodili Paolo Corallini 7. DAN (Aikikai in Iwama Takemusu), Francesco Corallini 6. DAN (Aikikai in Iwama Takemusu) in Ivan Zafranović 5. DAN (Aikikai in Iwama Takemusu).
 
 
2012_Corallini_LJ
 
 
AIKIDO - Valter Leban-1032
 
 
Logatec_2015