warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
slider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider image

IVAN ZAFRANOVIĆIVAN ZAFRANOVIĆ


 
 
Rojen je leta 1973 v Zagrebu. Z aikidom se je začel ukvarjati leta 1994. Konec leta 1998. se je srečal s Paolo Corallini Sensei-jem in od takrat se posveča učenju izvornega aikida iz Iwame, ki ga je učil legendarni Morihiro Saito Shihan (1928-2002.), 9. dan Aikikai.
 
Ivan_1
 
Naslednje leto na seminarju v Rimu končno spozna Saito Sensei-ja, ki je pustil tak vtis, da se v Ivanu vse bolj krepi želja po učenju in nadaljnjem razvoju tradicionalnega aikida, kot ga je učil Morihei Ueshiba.
 
Leta 1999. ustanovi prvi klub Iwama ryu aikida na Hrvaškem (Aikido klub izvor) in postane predstavnik Saito Sensei-ja na Hrvaškem. Danes nosi naziv 5. DAN Aikikai (26.10.2013) in 4.DAN Iwama Takemusu Buki waza (Aiki-ken in Aiki-Jo).
 
Več informacij o njem:
 
Facebook stran.
Aikido klub Izvor.
 
Je eden od ustanoviteljev hrvaške aikido zveze (HAS), ki je od leta 2008. polnopravna članica Hrvaškega olimpijskega odbora.
Trenutno je tehnični direktor HAS-a in nadzira kakovost Aikida ter vodi usposabljanja za inštruktorje iz vse Hrvaške.
 
Hrvaška aikido zveza je bila s 1. aprilom 2013 s strani Hombu doja iz Tokija tudi uradno priznana kot zveza, ki na hrvaškem širi Aikido.
 
Aikikai_HAS-724x1024