warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
slider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider imageslider image

DANIEL TOUTAINDANIEL TOUTAIN


 
 
30 let
 
3o let je Daniel TOUTAIN sensei sledil učenjem treh velikih japonskih mojstrov, kateri so bili vsi učenci O’Sensei-ja.
 
Od leta 1968 do 1978 se je učil in sledil Masamichi NORO Sensei-ju. V letih od 1976 do 1978 je bil njegov prvi uke oz. asistent. NORO sensei ga je hkrati pooblastil kot glavnega inštruktorja v svojem doju v Parizu. NORO sensei je prispel v Francijo v letu 1961 s ciljem promocije Aikida in bil hkrati predstavnik organizacije Aikikai za Evropo in Afriko. Masamichi NORO je umrl 15. marca 2013 v starosti 78 let.
 
Nobuyoshi TAMURA sensei je prispel v Francijo v letu 1964 prav tako s ciljem širitve Aikida ter prav tako kot predstavnik Aikikai organizacjie za Evropo. Daniel Toutain mu je bil zelo blizu in hkrati tudi uke vrsto let. V času sodelovanja s TAMURO je delal znotraj Francoske aikido zveze in je bil tudi regionalni ter nacionalni tehnični direktor.
 
daniel_stage_1
 
Daniel TOUTAIN in Morihiro SAITO
 
Daniel TOUTAIN je bil učenec Morihira SAITA 9. DAN v obdobju od leta 1992 do leta 2002, ko je le ta umrl. V tem obdobju je kar nekaj let zaporedoma živel kot uchideshi v Iwami in sicer tako, da je po več tednov dvakrat na leto živel in se učil od enega največjih mojstrov in hkrati tistega, ki je skrbel za ohranitev naukov katerih je bil deležen od samega ustanovitelja. Zraven Iwame je bil zvest udeleženec vseh seminarjev širom Evrope, ki jih je SAITO sensei v tem času vodil.
Ko je prispel v Iwamo je imel Daniel TOUTAIN sensei 4. DAN. V letu 1995 je prejel naziv 5. DAN, sledilo pa je tudi najvišje priznanje 5 stopnje za delo z orožjem, kar je v okviru Iwama ryu najvišja možna stopnja.
TOUTAIN je trenutno nosilec 6. DAN-a, katerega je prejel s strani vnuka ustanovitelja Moritera UESHIBE.
 
FUNDAMENTAL AIKIDO ASSOCIATION
 
Fundamental Aikido Association (FAA) je neformalna zveza certificiranih inštruktorjev iz večih držav, katerim skupni cilj je promocija in učenje aikida, katerega je na podlagi dolgoletnega treninga pod budnim očesom O’Sensei-ja predajal naprej Morihiro SAITO. Od vsega začetka je tehnični direktor FAA, Daniel TOUTAIN.
 
image_faa_0
 
Cilj organizacije je ohraniti temelje aikida katere je preko O’Sensei-ja prenesel in učil SAITO sensei, s ciljem omogočiti osebno rast in kreativnost kateri pa morata bazirati na trdnih temeljih.
V FAA je dobrodošel vsak, ki ima željo odkrivati oz. izboljšati svoje učenje, ne glede na šolo oziroma zvezo kateri pripada. To lahko stori v kateremkoli doju, kjer uči iz strani FAA certificiran učitelj ali na seminarjih FAA.
 
Specifični in intenzivni treningi (uchideshi) so na voljo v centralnem doju FAA, poimenovanem Sakura dojo v mestu Aywaille v Belgiji. Ob spoštovanju pravil doja in pristnem aikido duhu je dobrodošel vsak.
Vsak učenec, ki se redno udeležuje seminarjev FAA ali trenira pod vodstvom FAA certificiranega inštruktorja ima možnost opravljanja FAA DAN izpita, s ciljem pridobiti FAA DAN certifikat.
 
FAA je odprta za vse in ponuja ohranjanje fundamentalnega aikida skozi iskren trening in iskanje, katerega avtentičnost in tehnična zahtevnost ostaja pod kontrolo FAA certificiranih inštruktorjev in Daniel TOUTAIN sensei-ja kot tehničnega direktorja FAA. Znotraj FAA Toutain sensei želi omogočiti vsem, da izpopolnijo osnove in avtentične principe aikida, kot jih je učil Morihiro SAITO sensei. To je predpogoj da dosežemo stopnjo, kjer imata osebno raziskovanje in kreativnost pravi pomen. Takemusu aiki je bil izraz, katerega je uporabljal O’Sensei, ko je govoril o tej stopnji oz. stopnji spontanosti pri izvajanju tehnik.